Home
Worlds 2017: Notice of race and entry PDF Udskriv Email
Søndag, 12 Februar 2017 19:55

Notice of race published and entry is open for worlds 2017.


Danish Nationals (pre-worlds) July 12-14th 2017

Fees:
Early: Entry received no later than June 20th 2017. Fee: 75,00 euro or 500,00 DKK

Late: Entry received on June 21st 2017 or later. Fee: 90,00 euro or 650,00 DKK

 

World championships: July 15-21st 2017

Fees:
Early: Entry received no later than June 20th 2017. Fee: 275,00 euro or 2.000,00 DKK

Late: Entry received on June 21st 2017 or later. Fee: 325,00 euro or 2.375,00 DKK

LAST_UPDATED2
 
Bådudstilling 2017 i Fredericia PDF Udskriv Email
Søndag, 12 Februar 2017 15:34

Har du f. eks.

  • Læst "Min båds" klassetjek af contenderen?
  • Læst om contenderen her på hjemmesiden?
  • Talt med contendesejlere?
  • Set contenderjoller sejle?
og fået interesse i at se og høre mere?

Så er chancen der på Fredericia bådudstilling.


Contenderklubben udstiller en jolle og bemander en stand på udstillingen fra den 24. februar - 5. marts 2017

Her kan du se contenderjolle og høre mere om jollen. Også om hvordan du kan komme i gang med at sejle contender, f. eks. i en af contenderklubben joller til prøvebrug i Hellerup, Roskilde, Aarhus og Aabenraa.

LAST_UPDATED2
 
Træningssamling forår 2017 PDF Udskriv Email
Fredag, 10 Februar 2017 00:00
Contenderklassens træningssamling forår 2017 sejles den 29-30. april fra Hellerup lystbådehavn

Træner:

Peter Hansen

 

Program:

Skippermøde lørdag kl. 9
Tilrigning og omklædning så vi er klar til at gå på vandet kl. 10

Lørdag 2 træningspas før/efter frokost

Søndag et længere træningspas
Planlagt sluttidspunkt. Lørdag kl. 17 og søndag kl. 15
Fælles spisning lørdag aften
Overnatning i København kan arrangeres


Tilmelding:
Send mail til Søren Andreasen på mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med følgende oplysninger

" " deltager i træningssamling
" " ønsker at deltage i fællesspisning lørdag aften
" " ønsker overnatning i København

Alle kan lære noget af en træningssamling og alle er indstillet på at lære fra sig. Så uanset niveau - kom frisk!!

LAST_UPDATED2
 
Klassetjek: Contenderens trapez udfordrer øvede sejlere PDF Udskriv Email
Torsdag, 09 Februar 2017 20:52

Min baad.dk skriver

Det kan tage flere år, før du sejler rigtig hurtigt med trapez i Contenderen. Men det er fedt hele tiden at rykke sig, mener Contender-sejler, Jon Møgelhøj.

Minbaad.dk tager temperaturen i de danske bådklasser. Denne gang fortæller Jon Møgelhøj, Contender-sejler, om jollen, der konstant udfordrer.


Jon Møgelhøj, hvorfor skal man sejle Contender?

- Der er ikke meget federe end at suse hen over vandet stående vandret i trapez i en jolle, du selv styrer. Det kræver selvfølgelig noget at lære at sejle stående i trapez, men heri ligger også noget af fascinationen. For selvom man måske hurtigt lærer at sejle båden, kan det tage mange år at lære at sejle hurtigt. Fornemmelsen af hele tiden at rykke sig i sine sejlevner er bare fedt.

- Selvom det er en en-mands-båd, så er det en social klasse. Vi hygger os sammen, når vi er til stævner. At en klasse med ca. 35-40 sejlere alligevel stiller over ti både til store stævner i Tyskland siger noget om, at vi har det sjovt – også når vi er på land.


Hvad koster det at sejle Contender?

- For 20-25.000 kr. kan man komme i gang i klassen. Jollerne er godt byggede, så de fleste skrog kan godt være med, selvom de ikke er af nyere dato. Hertil skal man nok forvente at skulle bruge penge på en carbon-rig og nyere sejl, hvis man på et tidspunkt vil op og lege med i kapsejladserne.

- For 40.000 kr. og opefter kan man købe kapsejladsklare joller. Nye joller laves i glasfiber i Tyskland eller epoxy og træ i Italien. Her starter priserne fra 70.000 kr.


Hvad gør I for at få nye ind i klassen?

- Vi har nogle klubjoller, som man kan få prøveture i. Der ligger joller klar til prøveture i Hellerup, Aarhus, Roskilde og Aabenraa. Der er naturligvis garvede Contender-sejlere med til at hjælpe, når man får sig en prøvetur.


Hvordan sørger I for vidensdeling blandt sejlerne?

- Vores Facebookside er meget levende. Her deles alt fra trimtips til hyggelige billeder fra vores stævner. Derudover har vi hvert år to træningslejre, hvor vi samler klassen før og efter sæsonen. Vi har altid en træner på til disse arrangementer, men også videndeling sejlerne imellem bruges meget.

- Ved vores sidste træningslejr i Aarhus i oktober fik landstræner Peter Hansen, som jo netop er hjemvendt fra OL, hvor hans besætning fik en bronzemedalje, virkelig løftet toppen af det danske Contender-felt. Og toppen af feltet deler deres viden nedad i feltet, så det kommer alle til gode.


Hvor sejles der særligt Contender, og hvilke stævner vil du anbefale at sejle i den kommende sæson?

- Der er felter i Aarhus, Hellerup og Roskilde samt et par enkeltjoller andre steder i landet. Den kommende sæson står i høj grad i VM’s tegn, da det i år sejles i Sønderborg. VM i Contenderen er sjovt, fordi det er så stor en international klasse. Der kommer snildt 150 til et VM, hvilket betyder konkurrence på alle niveauer.

- Udover VM er vi også altid med i Kerteminde til Sail Extreme i pinsen. Det er sammen med Aarhus Fest Uge Cup og DM faste gengangere i kalenderen. Uden for landets grænser er et meget stort Contender-felt i Tyskland, så mange danskere er også med til de tyske stævner, hvor særligt Kieler Woche er i høj kurs.


Hvordan ser fremtiden ud for Contender-klassen i Danmark?

- I Danmark har vi holdt et rimeligt stabilt felt på omkring 35-40 joller igennem en årrække, men på det seneste er særligt Aarhus-fleeten vokset meget. Fremtiden ser vi derfor som meget lys for. For alle de unge vil jo sejle noget med trapez – 29er, 49er, Nacra etc. Og når nu gasterne her en gang vil være skipper på eget skib, så er Contenderen da lige til højrebenet.


Er I tilfredse med jeres hjemmeside?

- Det er på vores Facebookside, at der virkelig sker noget, men hjemmesiden er god til at give overblik over kapsejladskalender og få viden og kontakt til os for nye interesserede.


Om Contender-jollen: 
Længde: 4,87 m

Sejlareal: 10, 88 kvm.

Besætning: En-mands-jolle med trapez

Designet af: Ben Lexcen, kendt for sine designs til Americas Cup i 1968. Oprindelig tegnet for at skulle være en afløser til Finnjollen til OL.


Blå bog:
Navn: Jon Møgelhøj

Alder: 37 år

Job: Skolelærer

Sejlklub: Skovshoved Sejlklub

Jon Møgelhøj på vandet i sin Contender. Foto: Privatfoto

I Contender-klassen er sejlere af begge køn, ligesom klassen aldersmæssigt spænder fra midten af 20’erne til midten af 60’erne. Foto: Contender-klassen

I Tyskland er hele 200 aktive Contender-sejlere. Foto: Contender-klassen

LAST_UPDATED2
 
«FørsteForrige12345678910NæsteSidste»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL