Home
Træningssamling efterår 2015 PDF Udskriv Email
Lørdag, 12 September 2015 00:00

Contenderklassens træningssamling efterår 2015 sejles den 3-4. oktober udfor Skovshoved
 

Program:

Start lørdag og søndag kl. 10
Planlagt sluttidspunkt. Lørdag kl. 17 og søndag kl. 15
Fælles spisning lørdag aften.
Overnatning i København kan arrangeres.


Lørdag: Træning på korte baner. Eventuelt fart- og manøvretræning-

Søndag: Kapsejlads på bane, hvor trænernen sejler rundt på banen og vejleder.

Træner:
Bjarke Johnsen


Tilmelding:
Send mail til Søren Andreasen Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

med følgende oplysninger

" " deltager i træningssamling
" " ønsker at deltage i fællesspisning lørdag aften
" " ønsker overnatning i København

LAST_UPDATED2
 
Dansk klassemesterskab 2015 PDF Udskriv Email
Torsdag, 10 September 2015 18:38
Weekenden 29-30. august holdt vi klassemesterskab i Contenderklassen i forbindelse med Aarhus Festugecup.


De 12 deltagende contenderjoller delte bane med  505- og Finnjoller.

Feltet bestod af verdensmesteren fra 2013 i top til os novicer i bunden, som har sejlet nogle år. Dermed ikke sagt, at man ikke kan være godt med i feltet som relativ ny i klassen, hvilket Jeppe Sørner er et godt eksempel på.

 

Lørdag havde vi vind fra 4-8 m/s, med pust over 10 fra sydøstlig retning. Vi var udfordret af vinddrejninger, hvilket nogle var bedre til at udnytte end andre.

 

Det må dog siges, at Søren Andreasen og Jacob Kristensen konstant var ”heldige” for de tog resolut henholdsvis fire første og fire andenpladser hjem. Tredje og fjerdepladsen kæmpede lokale Per Hansen og den tyske sejler Max Billerbeck om.

 

Til søndagen lovede de 0-2 m/s, og det holdt. Ingen vind og først udsigt til  mere vind kl.15 blev sejladserne blæst af kl.11.

 

Dermed kunne vi klappe af Søren, Hellerup på førstepladsen, Jacob, Hellerup på andenpladsen, og Per tog tredjepladsen hjem til værtsbyen.

 

Bedste kvinde blev velfortjent Frederikke Mikkelsen (også) fra Hellerup til ærgrelse for undertegnede, som må ud at træne mærkerundinger.

 

Opsummering fra gode timer på vandet lørdag og sparken dørk på havnen søndag er, at Contenderklassen favner bredt, og at der er konkurrence til alle fra top til bund. Super sjov jolle hvor man konstant kan udfordre sig selv.

 

Hjælpsomme konkurrenter med alt fra værktøj, en ekstra hånd, og gode råd som f.eks at slække helt ud, når man bommer rundt om slagmærket.

 

Et sådant råd inden sejladsen lørdag havde måske reddet mig for følgende vantro bemærkning fra Jacob: ”Var der nogen der væltede i dag? ” Og ja - vi var flere som måtte ned og mærke på vandtemperaturen.

 


 

I Hellerup, Aarhus, Roskilde og Aabenrå er der mulighed for at prøve en klubjolle. Gå ind på contender.dk – Prøv en klubjolle -og find din nærmeste kontaktperson og aftal en tid. Jeg håber, at vi ses på vandet.

 

Tak til Ole Tip, som med brækket arm ikke ville sejle ægte "single-handed", men i stedet tog turen til Aarhus fra Jyllinge for at fotografere fra topmærkebåden.


Fotos i høj opløsning

Video

 

Resultater

 

Solvej

LAST_UPDATED2
 
Klassemesterskab 2015 indbydelse og tilmelding PDF Udskriv Email
Fredag, 07 August 2015 17:42

Contender klassemesterskab 2015 sejles fra Aarhus sejlklub den 29 - 30. august 2015

Første start lørdag kl. 10
Første start søndag kl. 10, sidste start søndag senest kl.  15


Deltagergebyr 450 kr. Mulighed for at tilkøbe morgenmad og aftensmad.

Dansk contenderklub refunderer halvdelen af deltagergebyret for kvindelige deltagere i contenderklassen.

Mere information og tilmelding http://www.aarhusfestugecup.dk/

LAST_UPDATED2
 
VM 2015 i Holland PDF Udskriv Email
Fredag, 07 August 2015 11:04

International Sailing Center Medemblik er et travlt sted.

Da jeg ankom mandag d. 21 juli sent om eftermiddagen var havnen og jollepladserne fyldt med 29’er, men det lykkedes med at finde en plads til Contender’en. Enkelte andre var også ankommet. Tirsdag gik med at samle båden og blive registreret.

Ca. 66 både fra 11 forskellige lande deltog i det åbne hollandske mesterskab, som samtidig var opvarmning til Contender VM 2015. To danskere deltog, Jesper Nielsen (DEN 2352) fra Åbenrå sejl Club  og mig selv (DEN 2139) fra Hellerup.


Sejladserne foregik onsdag til fredag 22-24 juli, i let vind med skiftende tryk over banen. Ikke nogen specielt let bane. 8 sejladser blev gennemført over de 3 dage og Jesper viste god stil med en samlet 2. plads. Kun slået af australske Mark Bulka (AUS 2457). 3. pladsen gik til en anden australier Jason Beebe (AUS 2482), herefter Andrea Bonezzi (ITA 11), Christof Engel (GER 2417) og på 6. pladsen kom Paul Verhallen (NED 9) som så samtidigt fik titlen som hollandsmester.

Lørdag havde de sidste 29’er forladt havnen og i stedet blev den nu efterhånden fyldt op med Contendere. Weekenden var planlagt til opmåling og vejning af både forud for verdensmesterskaberne.

 

140 både var tilmeldt og sejlerne blev inddelt i 4 indledende grupper/4 forskellige farver. På  vandet sejler 2 farver sammen i samme start og grupperne omgrupperes, så alle kommer til at sejle mod alle i løbet af de indledende første 3 dage.

 

I imidlertid slog vejret om. Lørdag eftermiddag annoncerede de over højtalerne, at et stormvejr var på vej og at man skulle sikre sin båd. Rigtig nok, gik der en times tid og så stod alt i et… Master og presenninger væltede og blæste omkring. Vejningen måtte indstilles og folk søgte ly for den slagregn, som også var kommet. Et par timer senere lysnede det op og det var nu kun blæst og regn.

 

Mandag morgen startede de egentlige sejladser. Vinden var stadig kraftig. På banen omkring 10-12 m/s med yderligere tryk i løbet af eftermiddagen. 2 sejladser blev gennemført. ”De tunge drenge”så ud som om de havde en fordel. I de to starter som udgjorde en sejlads vandt hhv. Mark Bulka og Andrea Bonezzi foran hhv. Simon Mussel (GBR 2420) og Christof Homeier (GER 551). Jesper Nielsen blev nr. 3, Søren Dulong Andreasen nr. 6 i deres starter og vi andre kom længere nede i feltet. Flere både måtte udgå, enten på grund af udmattelse, eller på grund af materiale skader. Bl.a sprang Jon Møgelhøj forstaget og lagde masten ned.

 

I anden sejlads var mange blevet trætte. Flere sejlere væltede i bådene, og jeg selv måtte udgå for at redde en franskmand, som ikke havde kræfter til at rejse sin væltede båd. Efter sejladsen indleverede jeg en ”request” om at få kompensation. Mere om det senere. Til gengæld så det nu ud som om, at de lettere favoritter havde fået trimmet om til det hårde vejr. Christof Homeier og Søren Dulong Andreasen vandt hver især deres starter, med hhv. Simon Mussel og Mark Bulka på andenpladserne.

 

Tirsdag, var der blevet strammet op på beredskabet og der var meget fokus på sikkerheden på vandet. Kun en sejlads (2 starter) blev gennemført, hvorefter vi blev sendt på land. Andrea Bonezzi og Mark Bulka vandt igen hver i sær en start. Christof Homeier og Simon Mussel på anden plads. Søren og Jesper kome på hhv 3. og 4. plads. Ganske imponerende vejret taget i betragtning. De to danskere må regnes som letvægtere sammenlignet med de foranliggende.

 


Frederikke i en sikker læ


Om onsdagen peakede vejret med vindstød, der gjorde, at sejladserne blev udsat og i løbet af formiddagen helt aflyst for dagen.

 

Det betød at nogle af os vovede os ud i det blæsende hollandske landskab for at konstatere at træer langs motorvejen og helt ind i ”down town” Amsterdam var væltet ind over veje og ned i biler og huse.

 

Torsdag var det stilnet lidt af. Det var stadig temmelig hårdt vejr, men dog knap så hårdt. 2 sejladser blev gennemført.

 

Nu var sejlerne i midlertid blevet opdelt i hhv. guld og sølvfelter.

 

I guldfeltet deltog for Danmark: Jesper Nielsen , Søren Dulong Andreasen, Henning Wermuth, Thomas Hernø og jeg selv. I sølvfeltet var Frederikke Mikkelsen (DEN 213), Jon Møgelhøj (DEN 55), Jeppe Sørner (DEN 2431) og Solvej Trautner (DEN 2606). I guldfeltet cementerede Simon Mussel sine evner i hårdt vejr og tog dagens to første pladser med hhv. Mark Bulka og Andrea Bonezzi på 2. pladserne. Søren fik hhv. en 3. og en 7. plads og Jesper to 6. pladser.

 

Om fredagen havde vejret slået om igen. Nu var der blå himmel og let vind!

 

På vej ud på banen var vi nogle stykker der sad og glædede os til endelig at kunne begynde at koncentrere os mere om taktik og reel boathandling, og mindre om overlevelse. Banen var igen, som ved de nationale holandske mesterskaber ugen forinden, præget af lokale tryk og vindhuller.

 

Det gjorde sig også gældende for ”de tunge drenge”. I dagens første sejlads i guldfeltet blev Simon Mussel, Mark Bulka, Andrea Bonezzi alle placeret nede midt i feltet. Sejladsen i guldfeltet blev vundet af Karsten Krauss (GER 2493) med Christof Engel på anden pladsen. Jesper blev nr. 8 og Søren blev nr. 9. Begge kunne nu bruge dem som fratrækkere.

 

Sølvfeltet blev vundet af Jan Kueper (GER 403) med Adrian Smidt (GER 2203) på 2. pladsen. Frederikke Mikkelsen blev nr. 19, Jeppe Sørner nr. 42, Jon Møgelhøj nr. 51., og Solvej Trautner nr. 54.

 

Herefter løjede vinden af og efter nogen ventetid blev sidste sejlads opgivet. Hermed var tingene afgjort:

 

Ny verdensmester blev Simon Mussel fra England.

 

På anden pladsen kom Mark Bulka, 3. pladsen gik til Andrea Bonezzi, 4. plads til Christof Homeier. Søren Dulong Andreasen og Jesper Nielsen fik hhv. 5. og 6. pladsen.

 

Efter min vurdering meget imponerende resultater, omstændighederne taget i betragtning.

 

Værd at bemærke er også at Frederikke Mikkelsen nu officielt er verdens 2. bedste kvinde, kun slået af legendariske Jacqueline Ruefenacht (SUI 91) fra Schweiz J

 

Generelt, var det et godt og veltilrettelagt stævne, med rigtig god stemning og gode sociale arangementer. Eneste anke er, at der syntes at være gået lidt kludder i måltagningen f.eks. da jeg blev taget i mål som nr. 12 i mandagens 2. sejlads, -der hvor jeg udgik for at reddede en franskmand. Det betyder, at i stedet for at få et gennemsnit af 1,3 og 4. sejlads som aftalt med jury’en, er jeg blevet uretmæssigt krediteret med en 12. plads. Jeg undskylder til Thomas Hernø :-)

 

Fredag eftermiddag samt lørdag formiddag bleve bådene igen pakket tilbage på trailerne og vi kunne nu begive os hjemad igen. Havnen blev nu overtaget af en skov af laserjoller og unge mennesker som så ud til at nyde det gode vejr.

 

Resultater VM 2015 og åbent hollandsk mesterskab 2015


Billeder fra VM 2015

Frank Stigborg (DEN 2139)

LAST_UPDATED2
 
«FørsteForrige12345678910NæsteSidste»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL