Home
VM 2015 i Holland PDF Udskriv Email
Fredag, 07 August 2015 11:04

International Sailing Center Medemblik er et travlt sted.

Da jeg ankom mandag d. 21 juli sent om eftermiddagen var havnen og jollepladserne fyldt med 29’er, men det lykkedes med at finde en plads til Contender’en. Enkelte andre var også ankommet. Tirsdag gik med at samle båden og blive registreret.

Ca. 66 både fra 11 forskellige lande deltog i det åbne hollandske mesterskab, som samtidig var opvarmning til Contender VM 2015. To danskere deltog, Jesper Nielsen (DEN 2352) fra Åbenrå sejl Club  og mig selv (DEN 2139) fra Hellerup.


Sejladserne foregik onsdag til fredag 22-24 juli, i let vind med skiftende tryk over banen. Ikke nogen specielt let bane. 8 sejladser blev gennemført over de 3 dage og Jesper viste god stil med en samlet 2. plads. Kun slået af australske Mark Bulka (AUS 2457). 3. pladsen gik til en anden australier Jason Beebe (AUS 2482), herefter Andrea Bonezzi (ITA 11), Christof Engel (GER 2417) og på 6. pladsen kom Paul Verhallen (NED 9) som så samtidigt fik titlen som hollandsmester.

Lørdag havde de sidste 29’er forladt havnen og i stedet blev den nu efterhånden fyldt op med Contendere. Weekenden var planlagt til opmåling og vejning af både forud for verdensmesterskaberne.

 

140 både var tilmeldt og sejlerne blev inddelt i 4 indledende grupper/4 forskellige farver. På  vandet sejler 2 farver sammen i samme start og grupperne omgrupperes, så alle kommer til at sejle mod alle i løbet af de indledende første 3 dage.

 

I imidlertid slog vejret om. Lørdag eftermiddag annoncerede de over højtalerne, at et stormvejr var på vej og at man skulle sikre sin båd. Rigtig nok, gik der en times tid og så stod alt i et… Master og presenninger væltede og blæste omkring. Vejningen måtte indstilles og folk søgte ly for den slagregn, som også var kommet. Et par timer senere lysnede det op og det var nu kun blæst og regn.

 

Mandag morgen startede de egentlige sejladser. Vinden var stadig kraftig. På banen omkring 10-12 m/s med yderligere tryk i løbet af eftermiddagen. 2 sejladser blev gennemført. ”De tunge drenge”så ud som om de havde en fordel. I de to starter som udgjorde en sejlads vandt hhv. Mark Bulka og Andrea Bonezzi foran hhv. Simon Mussel (GBR 2420) og Christof Homeier (GER 551). Jesper Nielsen blev nr. 3, Søren Dulong Andreasen nr. 6 i deres starter og vi andre kom længere nede i feltet. Flere både måtte udgå, enten på grund af udmattelse, eller på grund af materiale skader. Bl.a sprang Jon Møgelhøj forstaget og lagde masten ned.

 

I anden sejlads var mange blevet trætte. Flere sejlere væltede i bådene, og jeg selv måtte udgå for at redde en franskmand, som ikke havde kræfter til at rejse sin væltede båd. Efter sejladsen indleverede jeg en ”request” om at få kompensation. Mere om det senere. Til gengæld så det nu ud som om, at de lettere favoritter havde fået trimmet om til det hårde vejr. Christof Homeier og Søren Dulong Andreasen vandt hver især deres starter, med hhv. Simon Mussel og Mark Bulka på andenpladserne.

 

Tirsdag, var der blevet strammet op på beredskabet og der var meget fokus på sikkerheden på vandet. Kun en sejlads (2 starter) blev gennemført, hvorefter vi blev sendt på land. Andrea Bonezzi og Mark Bulka vandt igen hver i sær en start. Christof Homeier og Simon Mussel på anden plads. Søren og Jesper kome på hhv 3. og 4. plads. Ganske imponerende vejret taget i betragtning. De to danskere må regnes som letvægtere sammenlignet med de foranliggende.

 


Frederikke i en sikker læ


Om onsdagen peakede vejret med vindstød, der gjorde, at sejladserne blev udsat og i løbet af formiddagen helt aflyst for dagen.

 

Det betød at nogle af os vovede os ud i det blæsende hollandske landskab for at konstatere at træer langs motorvejen og helt ind i ”down town” Amsterdam var væltet ind over veje og ned i biler og huse.

 

Torsdag var det stilnet lidt af. Det var stadig temmelig hårdt vejr, men dog knap så hårdt. 2 sejladser blev gennemført.

 

Nu var sejlerne i midlertid blevet opdelt i hhv. guld og sølvfelter.

 

I guldfeltet deltog for Danmark: Jesper Nielsen , Søren Dulong Andreasen, Henning Wermuth, Thomas Hernø og jeg selv. I sølvfeltet var Frederikke Mikkelsen (DEN 213), Jon Møgelhøj (DEN 55), Jeppe Sørner (DEN 2431) og Solvej Trautner (DEN 2606). I guldfeltet cementerede Simon Mussel sine evner i hårdt vejr og tog dagens to første pladser med hhv. Mark Bulka og Andrea Bonezzi på 2. pladserne. Søren fik hhv. en 3. og en 7. plads og Jesper to 6. pladser.

 

Om fredagen havde vejret slået om igen. Nu var der blå himmel og let vind!

 

På vej ud på banen var vi nogle stykker der sad og glædede os til endelig at kunne begynde at koncentrere os mere om taktik og reel boathandling, og mindre om overlevelse. Banen var igen, som ved de nationale holandske mesterskaber ugen forinden, præget af lokale tryk og vindhuller.

 

Det gjorde sig også gældende for ”de tunge drenge”. I dagens første sejlads i guldfeltet blev Simon Mussel, Mark Bulka, Andrea Bonezzi alle placeret nede midt i feltet. Sejladsen i guldfeltet blev vundet af Karsten Krauss (GER 2493) med Christof Engel på anden pladsen. Jesper blev nr. 8 og Søren blev nr. 9. Begge kunne nu bruge dem som fratrækkere.

 

Sølvfeltet blev vundet af Jan Kueper (GER 403) med Adrian Smidt (GER 2203) på 2. pladsen. Frederikke Mikkelsen blev nr. 19, Jeppe Sørner nr. 42, Jon Møgelhøj nr. 51., og Solvej Trautner nr. 54.

 

Herefter løjede vinden af og efter nogen ventetid blev sidste sejlads opgivet. Hermed var tingene afgjort:

 

Ny verdensmester blev Simon Mussel fra England.

 

På anden pladsen kom Mark Bulka, 3. pladsen gik til Andrea Bonezzi, 4. plads til Christof Homeier. Søren Dulong Andreasen og Jesper Nielsen fik hhv. 5. og 6. pladsen.

 

Efter min vurdering meget imponerende resultater, omstændighederne taget i betragtning.

 

Værd at bemærke er også at Frederikke Mikkelsen nu officielt er verdens 2. bedste kvinde, kun slået af legendariske Jacqueline Ruefenacht (SUI 91) fra Schweiz J

 

Generelt, var det et godt og veltilrettelagt stævne, med rigtig god stemning og gode sociale arangementer. Eneste anke er, at der syntes at være gået lidt kludder i måltagningen f.eks. da jeg blev taget i mål som nr. 12 i mandagens 2. sejlads, -der hvor jeg udgik for at reddede en franskmand. Det betyder, at i stedet for at få et gennemsnit af 1,3 og 4. sejlads som aftalt med jury’en, er jeg blevet uretmæssigt krediteret med en 12. plads. Jeg undskylder til Thomas Hernø :-)

 

Fredag eftermiddag samt lørdag formiddag bleve bådene igen pakket tilbage på trailerne og vi kunne nu begive os hjemad igen. Havnen blev nu overtaget af en skov af laserjoller og unge mennesker som så ud til at nyde det gode vejr.

 

Resultater VM 2015 og åbent hollandsk mesterskab 2015


Billeder fra VM 2015

Frank Stigborg (DEN 2139)

LAST_UPDATED2
 
Kielerwoche 2015 PDF Udskriv Email
Tirsdag, 30 Juni 2015 18:14

Kiel viste sig i år fra sin venlige side. Vejret var forholdsvis lunt og solen skinnede i perioder. Havnen i den olympisk by emmede af liv da sejladserne for de internationale klasser blev afviklet i perioden 25. til 28. juni.

Contenderklassen stillede i år med 47 deltagende både fra hhv. Tyskland, Holland, Danmark, England og Australien. Hele 12 af de 47 contendere var danske.

Torsdag blev der sejlet 2 sejladser. Første start kl 13. Vinden var let, skiftende både i retning og styrke. Bølgerne var de velkendte krapsøer som er kendetegnende for Kiel og en del strøm var der også. Alt i alt en svær bane at sejle på. Ikke overraskende endte den lokale sejler Max Billerbeck på 1. pladsen efter dagens sejladser, med australieren Mark Bulka på andenpladsen.

 

Fredag var præget af vindstille. Officielt var der planlagt 3 sejladser, men sejlerene måtte vente indtil middag før de blev kaldt på vandet. Professionelt vurderet af baneledelsen passede det med, at da sejlerne havde taget den time lange tur ud til banen friskede vinden og der kunne afvikles endnu 2 sejladser. Men igen på en meget svær bane med tryk på dele af banen og vindhuller andre steder. Også efter 2. dag førte Max Billerbeck med 9 point, men nu med Hellerup sejleren Søren Dulong Andreasen på anden pladsen med 18 point. På tredje pladsen kom Jacob Kristensen også fra Hellerup Sejlklub. På 6. pladsen var Jesper Nielsen fra Sønderborg.

 

Lørdag var præget af mere vind; omkring 5-6 m/s. Stadig en svær bane med både krapsø, vindspring og strøm. Banelederne var konsekvente og efter to omstarter blev der sat sort flag. Nu blev der så vendt lidt op og ned på pladserne, da Jesper Nielsen overbevisende tog 3 førstepladser, Max Billerbeck endte på hhv. 8. 13. og 7. pladsen og Jacob Kristensen fra Hellerup overraskede med en flot 5. 4. og 3. plads. Efter 7 sejladser og en fratrækker var stillingen nu: 1. pladsen til veteranen Søren Dulong Andreasen, 2. pladsen til Jesper Nielsen og 3. pladsen til Max Billerbeck.

 

Søndag –og sidste sejldag blev det besluttet at prøve at gennemføre 3 sejladser. Vinden var stadig omkring 5-7 m/s. og der blev sat sort flag lige fra første start. Denne dag var kendetegnet af, at mange sejlere, -også de allerdygtigste lavede fejl. Sejladserne kan genses her . Igen imponerede Jesper Nielsen, med en 2. og en 1. plads inden han rundede af med en 10. plads som anden fratrækker. Mark Bulka havde fundet formen og lavede en 1. en 2. og en 6 plads. Søren Dulong Andreasen sejlede en anelse under niveau og endte på en 7. og to 5. pladser. Til gengæld overraskede Per Hansen fra Århus med en 3 plads i sidste sejlads. Vinder af årets Kieler Woche blev derfor Jesper Nielsen fra Sønderborg.

 Også nede i feltet blev der udkæmpet mange dueller mellem de øvrige deltagere. Specielt Solvej Trautner fra Århus sejlklub sejlede overbevisende og endte som bedste kvindelige deltager på en flot 33. plads.

 

Til sidste kom der en lektion i hvordan man  lynhurtigt kommer fra anden- til førstepladsen.


Kieleruge 2015 resultater

Tracking fra 8. 9. og 10. sejlads

 

Generelt er Kieler Woche et flot og meget disciplineret stævne hvor der sejles intensivt gennem fire dage og stævnet betragtes derfor også af flere sejlere som årets vigtigste ”tune-up” stævne til de efterfølgende store mesterskaber, i år VM i Medemblik i Holland fra 25. til 31. juli.

 

Skrevet af Frank Stigborg.

LAST_UPDATED2
 
Sail extreme Kerteminde 2015 PDF Udskriv Email
Torsdag, 28 Maj 2015 16:52

Sail Extreme lignede på flere punkter sig selv, stævnet var stort men velorganiseret, Ole sørgede for lækker grillmad lørdag aften og Søren Andreasen vandt.

 

Tyskerne mødte ikke så talstærkt op som de plejer, men det var dejligt, at nogle alligevel havde fundet vej, så vi i alt var 19 både.
Lørdag blev der afviklet fire gode sejladser i 6-8 m/s. Det var dog en noget koldere dag end vejrudsigten havde lovet så de fleste havde problemer med at holde varmen og var godt trætte efter dagens sejladser. Søndag var der svag og meget springende vind, men også høj sol og noget mere varme end dagen før. Der blev afviklet tre sejladser. 

Vi var nogle, der lørdag aften snakkede om, at man nok ikke skal begynde at sejle Contender, hvis man er meget glad for at vinde, da sandsynligheden for rent faktisk at vinde en sejlads er ret lille. Til gengæld er da masser af mulighed for at vinde en personlig sejr, hvis man sætter sig nogle mere realistiske mål. Det er mit indtryk at de fleste har det på samme måde. For mange var rigtig godt tilfredse med at have slået en person, de normalt ligger bagved eller have klaret sig lidt bedre i en enkelt sejlads. At lave en god start eller komme op til topmærket som en af de første er også noget, mange kan leve højt på længe.

 

Derudover er Contenderfeltet i grove træk delt i tre grupper, og det er mit indtryk at alle har nogle på samme niveau at kæmpe med. Der er de rigtig hurtige, som vinder internationale mesterskaber, og de kæmper om de første pladser, så er der mellem gruppen, der efterhånden har godt styr på det, men ikke helt kan følge med de hurtigste, og så er der den gruppe, jeg selv tilhører som gerne lukker sejladserne. Den virkelige konkurrence foregår i virkeligheden inden for disse grupper. Lørdag tog jeg mig selv i at tænke ”ej hvor har jeg god fart på kryds lige nu”, fordi jeg fulgte med min egen gruppe, uden overhovedet at overveje, at Søren og Jesper allerede var flere hundrede meter foran. Succeskritieret for min sejlads er ikke de første både, men derimod, hvordan jeg ligger i forhold til de andre på mit niveau, og sådan tror jeg, vi er mange der har det. Derfor synes jeg at også, at pinsens stævne igen beviste, at contenderklassen er sjov at være med i lige meget, hvor længe man har sejlet og hvor god man er.


Frederikke Mikkelsen


Resultat Sail Extreme Kerteminde 2015

LAST_UPDATED2
 
Tysk mesterskab 2015 - Jesper Nielsen to'er PDF Udskriv Email
Tirsdag, 19 Maj 2015 20:17

Tysk mesterskab 2015 i contender blev sejlet fredag-lørdag-søndag i kr. himmelfartsferien.

Det vil sige, det blev til fire sejladser både lørdag og søndag. Fredag var der for stille til at afvikle sejladser.

Stedet var søen ved Schwerin sydøst for Lübeck.

 

Der var i alt 55 tilmeldte. Fra Danmark deltog Jesper Nielsen og Henning Wermuth.


Lørdag blev der sejlet fire sejladser i 6-8 m/s og koldt.

 

Noget overraskende førte Paul Verhallen fra Holland efter lørdagen. Jesper var nr. fire og Henning noget længere nede på listen.

Søndag var det frisk vind. Middelvind på 10 m/s og mere. Stadig koldt.

Christoph Homeier og Jesper sejlede begge gode serier søndag (hhv. 3-1-3-1 og 2-4-2-2) og endte stævnet som vinder og to'er. Tredjepladsen tog Christoph Engel.

Henning fik også sejlet sig godt op og slutte som nr. 18

Tysk mesterskab contender 2015 resultat

 

LAST_UPDATED2
 
«FørsteForrige12345678910NæsteSidste»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL