Home
Kielerwoche 2015 PDF Udskriv Email
Tirsdag, 30 Juni 2015 18:14

Kiel viste sig i år fra sin venlige side. Vejret var forholdsvis lunt og solen skinnede i perioder. Havnen i den olympisk by emmede af liv da sejladserne for de internationale klasser blev afviklet i perioden 25. til 28. juni.

Contenderklassen stillede i år med 47 deltagende både fra hhv. Tyskland, Holland, Danmark, England og Australien. Hele 12 af de 47 contendere var danske.

Torsdag blev der sejlet 2 sejladser. Første start kl 13. Vinden var let, skiftende både i retning og styrke. Bølgerne var de velkendte krapsøer som er kendetegnende for Kiel og en del strøm var der også. Alt i alt en svær bane at sejle på. Ikke overraskende endte den lokale sejler Max Billerbeck på 1. pladsen efter dagens sejladser, med australieren Mark Bulka på andenpladsen.

 

Fredag var præget af vindstille. Officielt var der planlagt 3 sejladser, men sejlerene måtte vente indtil middag før de blev kaldt på vandet. Professionelt vurderet af baneledelsen passede det med, at da sejlerne havde taget den time lange tur ud til banen friskede vinden og der kunne afvikles endnu 2 sejladser. Men igen på en meget svær bane med tryk på dele af banen og vindhuller andre steder. Også efter 2. dag førte Max Billerbeck med 9 point, men nu med Hellerup sejleren Søren Dulong Andreasen på anden pladsen med 18 point. På tredje pladsen kom Jacob Kristensen også fra Hellerup Sejlklub. På 6. pladsen var Jesper Nielsen fra Sønderborg.

 

Lørdag var præget af mere vind; omkring 5-6 m/s. Stadig en svær bane med både krapsø, vindspring og strøm. Banelederne var konsekvente og efter to omstarter blev der sat sort flag. Nu blev der så vendt lidt op og ned på pladserne, da Jesper Nielsen overbevisende tog 3 førstepladser, Max Billerbeck endte på hhv. 8. 13. og 7. pladsen og Jacob Kristensen fra Hellerup overraskede med en flot 5. 4. og 3. plads. Efter 7 sejladser og en fratrækker var stillingen nu: 1. pladsen til veteranen Søren Dulong Andreasen, 2. pladsen til Jesper Nielsen og 3. pladsen til Max Billerbeck.

 

Søndag –og sidste sejldag blev det besluttet at prøve at gennemføre 3 sejladser. Vinden var stadig omkring 5-7 m/s. og der blev sat sort flag lige fra første start. Denne dag var kendetegnet af, at mange sejlere, -også de allerdygtigste lavede fejl. Sejladserne kan genses her . Igen imponerede Jesper Nielsen, med en 2. og en 1. plads inden han rundede af med en 10. plads som anden fratrækker. Mark Bulka havde fundet formen og lavede en 1. en 2. og en 6 plads. Søren Dulong Andreasen sejlede en anelse under niveau og endte på en 7. og to 5. pladser. Til gengæld overraskede Per Hansen fra Århus med en 3 plads i sidste sejlads. Vinder af årets Kieler Woche blev derfor Jesper Nielsen fra Sønderborg.

 Også nede i feltet blev der udkæmpet mange dueller mellem de øvrige deltagere. Specielt Solvej Trautner fra Århus sejlklub sejlede overbevisende og endte som bedste kvindelige deltager på en flot 33. plads.

 

Til sidste kom der en lektion i hvordan man  lynhurtigt kommer fra anden- til førstepladsen.


Kieleruge 2015 resultater

Tracking fra 8. 9. og 10. sejlads

 

Generelt er Kieler Woche et flot og meget disciplineret stævne hvor der sejles intensivt gennem fire dage og stævnet betragtes derfor også af flere sejlere som årets vigtigste ”tune-up” stævne til de efterfølgende store mesterskaber, i år VM i Medemblik i Holland fra 25. til 31. juli.

 

Skrevet af Frank Stigborg.

LAST_UPDATED2
 
Sail extreme Kerteminde 2015 PDF Udskriv Email
Torsdag, 28 Maj 2015 16:52

Sail Extreme lignede på flere punkter sig selv, stævnet var stort men velorganiseret, Ole sørgede for lækker grillmad lørdag aften og Søren Andreasen vandt.

 

Tyskerne mødte ikke så talstærkt op som de plejer, men det var dejligt, at nogle alligevel havde fundet vej, så vi i alt var 19 både.
Lørdag blev der afviklet fire gode sejladser i 6-8 m/s. Det var dog en noget koldere dag end vejrudsigten havde lovet så de fleste havde problemer med at holde varmen og var godt trætte efter dagens sejladser. Søndag var der svag og meget springende vind, men også høj sol og noget mere varme end dagen før. Der blev afviklet tre sejladser. 

Vi var nogle, der lørdag aften snakkede om, at man nok ikke skal begynde at sejle Contender, hvis man er meget glad for at vinde, da sandsynligheden for rent faktisk at vinde en sejlads er ret lille. Til gengæld er da masser af mulighed for at vinde en personlig sejr, hvis man sætter sig nogle mere realistiske mål. Det er mit indtryk at de fleste har det på samme måde. For mange var rigtig godt tilfredse med at have slået en person, de normalt ligger bagved eller have klaret sig lidt bedre i en enkelt sejlads. At lave en god start eller komme op til topmærket som en af de første er også noget, mange kan leve højt på længe.

 

Derudover er Contenderfeltet i grove træk delt i tre grupper, og det er mit indtryk at alle har nogle på samme niveau at kæmpe med. Der er de rigtig hurtige, som vinder internationale mesterskaber, og de kæmper om de første pladser, så er der mellem gruppen, der efterhånden har godt styr på det, men ikke helt kan følge med de hurtigste, og så er der den gruppe, jeg selv tilhører som gerne lukker sejladserne. Den virkelige konkurrence foregår i virkeligheden inden for disse grupper. Lørdag tog jeg mig selv i at tænke ”ej hvor har jeg god fart på kryds lige nu”, fordi jeg fulgte med min egen gruppe, uden overhovedet at overveje, at Søren og Jesper allerede var flere hundrede meter foran. Succeskritieret for min sejlads er ikke de første både, men derimod, hvordan jeg ligger i forhold til de andre på mit niveau, og sådan tror jeg, vi er mange der har det. Derfor synes jeg at også, at pinsens stævne igen beviste, at contenderklassen er sjov at være med i lige meget, hvor længe man har sejlet og hvor god man er.


Frederikke Mikkelsen


Resultat Sail Extreme Kerteminde 2015

LAST_UPDATED2
 
Tysk mesterskab 2015 - Jesper Nielsen to'er PDF Udskriv Email
Tirsdag, 19 Maj 2015 20:17

Tysk mesterskab 2015 i contender blev sejlet fredag-lørdag-søndag i kr. himmelfartsferien.

Det vil sige, det blev til fire sejladser både lørdag og søndag. Fredag var der for stille til at afvikle sejladser.

Stedet var søen ved Schwerin sydøst for Lübeck.

 

Der var i alt 55 tilmeldte. Fra Danmark deltog Jesper Nielsen og Henning Wermuth.


Lørdag blev der sejlet fire sejladser i 6-8 m/s og koldt.

 

Noget overraskende førte Paul Verhallen fra Holland efter lørdagen. Jesper var nr. fire og Henning noget længere nede på listen.

Søndag var det frisk vind. Middelvind på 10 m/s og mere. Stadig koldt.

Christoph Homeier og Jesper sejlede begge gode serier søndag (hhv. 3-1-3-1 og 2-4-2-2) og endte stævnet som vinder og to'er. Tredjepladsen tog Christoph Engel.

Henning fik også sejlet sig godt op og slutte som nr. 18

Tysk mesterskab contender 2015 resultat

 

LAST_UPDATED2
 
Tilmelding Kiel 1. juni - VM 1. juli PDF Udskriv Email
Lørdag, 16 Maj 2015 16:19
Tilmeldingsfrister til reduceret pris nærmer sig

Kieleruge

Sejles 25-28 juni

Tilmelding senest 1. juni startgebyr: 100 euro, derefter 150 euro.

Tilmelding: http://www.manage2sail.com/de-DE/event/d56f7fea-0ca1-4972-83a4-d71d79f26b93/#!/classes


Hollandsk mesterskab og VM i Medemblik

Hollandsk mesterskab 22-24. juli
VM 25-31 juli

Ved  tilmelding før 1. juli er hhv. prisen  100 og 270 euro, derefter 100 og 320 euro.

Tilmelding: http://worlds.contenderzeilen.nl/public/registration/
 
«FørsteForrige12345678910NæsteSidste»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL